24 Ocak 2015 Cumartesi

TOPUKLU AYAKKABI SEÇİMİ ??

TOPUKLU SEÇİMİ


Pek çok kadına sıkıntı çıkarsa da,topuklu ayakkabı her kadın için ayrı bir tutku,kendini en zarif,en çekici hissettiği belki de tek ayakkabı türü..Vazgeçemediği ender aksesuarlardan...Bunun ise tabi ki bir nedeni var..
Vücudun ağırlık merkezini değiştirerek kalçaların daha çıkık ve bacakların da uzun görünmesini sağlayan bu çiftler,birer gardırop yıldızı...
İyi,peki..Ama bu çiftleri neye göre alacağız?Her şey ile gider mi?Biraz inceleyelim...

Kıyafete uygun ayakkabı seçmek,bütünün uyumunu yakalamak açısından son derece önemli..Bu yüzyılda kıyafete göre ayakkabı deyimi ters dönüp,"ayakkabıya göre kıyafet" şeklini alsa da,bütünün uyumu bir kadını çekici yapan ayrıntıları hepsiyle barındırmalı..

Diyelim siyah bir elbise , metal taşlı kemeriniz var.Çoğu kadının cevabı açıktır : Cevap,siyah ve metalik karışımı topuklu...
Tamamen hatalı bir seçim..
2 bölgede aynı tarz süslenmeyi kadınlar sevse ve güzel de bulsa,çoğu modacı bunu abartılı ve gereksiz buluyor...Bazen aykırılıklar,sizi moda zirvesine taşıyabiliyor.Mesela kahverengi-sarı ikilisi ayakkabı-topuklu seçiminde iyi bir ikili olabilir..Denemekte fayda var..

Tabi ki entelektüellik ve iş dünyası..Bir iş kadını için de topuklu ayakkabılar,olmazsa olmazdır. Profesyonel bir görünümün baş tacı topuklular,ister etek ister pantolon,neyin altına giyilirse giyilsin , iş dünyasında saygıyı hak ediyor.Örneğin koyu mavi bir takımın altına giyilecek koyu renk bir topuklu, birden kariyer seviyesi atlamanıza, profesyonel görüntünüze bulunacağı katkı bakımından yardımcı olabilir..

Gün içinde ayaklar sürekli terler,nemlenir..Neden önemli peki?Topuklu seçimi başlığının altında hem de..
Çünkü çıplak ayakla topuklu ayakkabı denenmez...Hepimizin Yves Saint Laurent'e verecek kadar maddi durumu olmayabilir..Dolayısıyla büyük ihtimalle doğal olmayan malzemelerden yapılmış bir topuklu deneyeceksiniz demektir.Bu ise,nemli bir ayakta istenmeyen etkiler yapabilir..
Külotlu çorap/çorap yahut her ne ise ayağınızı kapatacak bir materyal ile denenmesi sağlık açısından istenendir.Hem ayaktan kolayca çıkmasını önler hem istenmeyen etkilere karşı koruyucu olması açısından çorap son derece ideal.
Hem de ileride ayakkabının ayağınıza nasıl bir etki yapacağını test etmek amaçlı çorap ile denediğiniz topuklunuz ise,öne arkaya sağa sola basınç uygulayarak ayakkabının ayağınıza uygulayacağı basıncı test etme şansına sahip olursunuz..Eğer bir merdiven/basamak bulabildiniz ise ne mutlu; hemen inip,çıkınız..
Aldıktan sonra yaşayacağınız ne varsa orada yaşayıp görmek,ona göre topuklu ayakkabıyı alıp,almamak adına çok önemli..
Çoğu uzmana göre topuklu almanın en iyi saati akşam suları..Nedeni ise işte saklı..
İşten çoğu kadın akşam saatlerinde çıkar ve o saatlerde ayaklarda genelde şişlik ve ödeme bağlı büyüme meydana gelir.Dolayısıyla öğlen saatlerinde denediğiniz ayakkabı , akşam muhtemelen ayağınıza dar gelecek ve olmayacaktır..Bu yüzden akşam saatleri,topuklu ayakkabı adına ideal.
Şimdilik topuklu seçimi bu kadar..

Sıradaki incelemeye kadar sevgiyle kalın...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder