24 Ocak 2015 Cumartesi

ŞU TOPUKLULAR AĞRISIZ GİYİLSE YA !!!

VAZGEÇEMİYORUM BARİ AĞRISIZ GİYEYİM...

İşte ağrıda topuklu ayakkabı giyemeyenlere ufak ipuçları ...

Gerçek şu ki;ne kadar sıkıntılı olursa olsun,moda sahibi olmak emek ister...
Kendisi feminen,çekici hissettiğiniz topuklularla , ağrının birlikte olması,bazen bunu çekilecek bir şey olmaktan çıkarsa da şimdiki ipuçları bir rehber niteliğinde..Tüm bunlar,uzun süre topuklu ayakkabı kullandığınızda sağlığınızda belli riskleri birlikte taşıdığınız gerçeğini değiştirmiyor.Tüm dünyada moda otoriteleri de bunlara rağmen tüm moda endüstrisi de,topukludan vazgeçemiyor..Hatta bırakın vazgeçmeyi,son 10 yılda topuk boyları 2 basamaklı rakamlara çıktı bile..
Madem tüm sıkıntılara rağmen vazgeçilemiyor.Bu sıkıntıyı en aza indirsek???

Ayaklarımız,bütün hayat boyunca tüm vücut yükümüzü kilometrelerce taşıyan yaratılış harikaları..
Bu yaratılış harikaları,doğal bir pozisyonda dahi olsa bu yükü zaten sürekli taşıyor.Özellikle yüksek topuklar ise,vücudun doğal olmayan bir pozisyonda sürekli kalmasına neden oluyor,bu da vücut yükünün çoğunluğunun ayağın zayıf kısmı olan ön tarafına binmesi anlamına geliyor..
  • Dolayısıyla ayak bilek kısmında bulunan Aşil Tendonu'nun kısalması ve baldır kaslarının sürekli kasılı halde kalması da cabası..
  • Ayağın zayıf kısmı olan ön kısımda,parmaklara binen yük artıyor.Şekil bozukluklarından şişliklere kadar problemlerin sonu gelmiyor.
  • Vücudun ağırlık merkezi öne eğildiğinden,omurga da buna cevap vermek için eğiliyor.Uzun süreli yüksek topuk kullanımındaki sırt ağrıları,bunun en büyük kanıtı..

ÇÖZÜM ???

  • Uzun Süre Kullanımı Kısıtla : Eğer çok uzun süre dışarıda yüksek topuklular ile kalacaksanız,çantanıza düz bir terlik atın.
  • Doğru dürüst durun! :Ağırlık merkezinin öne kayması sizi zorlayacaktır. Postürünüze dikkat edin..Omuzlarınızı kare biçimine sokun , ağırlığı her iki bacağa eşit dağıtın ve omuz,kalça,dizleri aynı pozisyonda tutun.Kısacası omurganızı uzatın ve  en önemlisi bulduğunuz her oturma fırsatını değerlendirin!!
  • 3 ve 7.5 kuralı: 3 saatten fazla yürüme,7.5 cm'den yüksek topuk giyme demektir.
  • Büyük oyna,kazan! :Sağ ve sol ayağı birbirinin aynısı olan var mı? Büyük olan ayağa göre alınan topuklu ayakkabılar,uzun vadede avantajlı ve rahat kullanım sağlıyor..
  • Zaman her şeyin ilacı :Çoğu konuda doğru.Topuklu ayakkabı konusunda bile..Mutlaka ayakkabı almaya akşam saatlerinde çıkın,deneyin,hareketlenin...Olumsuzluğu orada hissedin..

VE EGZERSİZ ...

  1. El parmaklarınızı ayak parmaklarınıza geçirin,ayağınızı dizinize oturur pozisyonda koyun, bileğinizi sağa sola döndürerek rahatlatın..
  2. Masaj...Yorucu bir günün ardından ideal.Ayağınızı kucağınıza alın,ve elinize topuğunuzu,ayağınızın altını derinlemesine ovun..
  3. İki eliniz ile ayak bileğinizi,ayağınız kucağınıza bükülmüş halde iken,sıkın. İki eliniz farklı yönlerde olmak üzere ileri geri bilekten başlayarak tüm bacağınızı ovun..
  4. Ayaklarınızı paralel olarak yere koyun.Ayak parmaklarınızı içe doğru kıvırdıktan sonra parmaklardan topuğa doğru sırayla ayak yanlarını ve en son topuğu olacak şekilde yere koyarak bileklerinizle daireler çizin.
  5. Bir sandalye bulup arkasına geçin.Dik bir pozisyonda,parmaklarınızın üzerinde durun.Parmaklar üzerinde yükselip alçalın,Tüm ayağı yere basıp,tekrar yükselin.Yavaş olacak şekilde 5-6 kez tekrarlayın.
  6. Artık rahatlıyoruz..Yine sandalye arkasında ayakta pozisyonda bir ayağımız önde,diğeri geride aynı yöne bakacak şekilde duruyoruz..Öndeki bacağımızı hafif büküp , arkadakini dik tutmaya çalışıp,esnetiyoruz.  Bacaklarımızın her ikisiyle 4-5 kere yavaş ritm ile yapıyoruz..
Egzersiz ve önerileri dikkate alan hanımlar,topuklu sırlarından bazılarını yine topTOPUKLU ile keşfettiler...
İnceleme yazılarımız,dikkate değer konular ile devam edecek...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder